Galériával

2022.01.01. 07:06

Felrobbant újév hajnalán egy családi ház Katymáron, a romok alól egy férfit mentettek ki

Robbanás történt január elsején, az újév hajnalán Katymáron egy családi házban a Szabadkai úton. Egy embert a romok alól mentettek ki a tűzoltók – közölte szombat hajnalban katasztrófavédelem.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Egy száz négyzetméteres házban volt a robbanás, a detonáció ereje szétfeszítette az épületet, amely bármikor összedőlhet. A Szabadkai utcában a bácsalmási önkormányzati tűzoltók és a bácsalmási önkéntes tűzoltók kezdték meg a romok alá szorult férfi kimentését. A helyszínre érkeztek időközben a mentők és a bajai hivatásos tűzoltók is.

A tűzoltók miután kiemelték a sérült férfit a félig összedőlt ház romjai alól, átadták a mentőknek, akik a helyszíni ellátást követően a bajai kórházba szállították. A tűzoltók az épület közelében találtak egy gázpalackot is, amit biztonságos helyre vittek – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Helyszíni információink szerint a detonáció erejétől a ház középső része a tetőszerkezettel együtt beomlott, az épület több helyen megnyílt, bármikor összedőlhet. 

A robbanás erejét mutatta, hogy az ablakok darabjai a redőnyökkel és a keretekkel együtt a ház előtt lévő út túloldaláig repültek.

Információink szerint a robbanás során a romok alól kimentett férfin kívül más nem sérült meg.

Annyit látni lehetett az utcafront felől, hogy az épületbe be van kötve a vezetékes gáz, de, hogy mitől keletkezett a robbanás, azt a hatóságok szakértők bevonásával vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában