Galériával

2021.12.30. 18:08

Motoros siklóernyő zuhant a kiskunmajsai tóba

Egy motoros siklóernyős férfi zuhant eddig tisztázatlan körülmények között csütörtök délután a Majsa-tóba. A 33 éves férfit válságos állapotban szállították kórházba.

Pozsgai Ákos

A baleset körülményeinek tisztázása folyamatban van. Fotó: Pozsgai Ákos

Helyszíni információink szerint délután fél három és háromnegyed három között két férfi lett figyelmes a Majsa-tó mellett, egy Kömpöc irányából közeledő motoros siklóernyős férfira. Először úgy tűnt, hogy egy közeli földterületre szállna le, majd hirtelen irányt váltott és a tó felé folytatta az útját, ahol egyre lejjebb ereszkedett, majd belezuhant a másfél méter mély vízbe.

Bera József és Bera János azonnal a bajba jutott ejtőernyős segítségére siettek. Az egyikük a katasztrófavédelmet értesítette, míg a másik férfi csónakkal a tó közepére ment és az akkorra már a víz alá merülő férfi fejét felhúzta a víz felszínére.

A kiskunmajsai hivatásos és önkéntes tűzoltók azonnal a helyszínre érkeztek. Csónakkal a tó közepére mentek, és segítették a tó partjára kihúzni az ejtőernyős férfit.

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiérkező kiskunmajsai mentők több mint másfél órán keresztül próbálták stabilizáni a 33 éves kiskunmajsai férfi állapotát, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a kiskunhalasi kórházba szállították.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet szakemberei megkezdték a helyszíni vizsgálatot. 

Fotó: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában