kiskunhalas / videóval

2021.10.13. 10:05

Átengedte a kormányt tízéves lányának, bíróság elé kerül

Az ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 februárjában egy Kiskunhalas környéki településen megengedte a 10 éves lányának, hogy autót vezessen, körülbelül 200 méteren keresztül. A lánynak nem volt bekötve a biztonsági öve és az autóban ült a 11 éves bátyja is.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: az eset tavaly február 23-án délután egy Kiskunhalas környéki település belterületén történt, az apa itt engedte át az autó vezetését tízéves lánya részére.

– Az autót a vádlott indította be, majd a lánya vezette önállóan mintegy 200 méteren át, eközben a vádlott az anyósülésen ült. A lány biztonsági öve nem volt bekötve és vezetés közben egy parkoló kamiont is ki kellett kerülnie a gépkocsival. Az egészet végignézte a lány 11 éves bátyja is, aki a hátsó ülésen ült. A lány vezetését az apa a telefonjával felvette. A felvételt közzétette egy internetes közösségi portálon és az elvált feleségének is elküldte – mondta el dr. Schmidt Gábor.

A videón jól látszik, hogy a kislány vezet, a tempó 20-30 kilométer/óra körüli lehet.

Az ügyészség szóvivője kijelentette: az apa azzal, hogy az autó vezetését átengedte a koránál fogva járművezetésre alkalmatlan lány részére, amit a szintén kiskorú bátyja is látott, a nevelési kötelességeit súlyosan megszegte és veszélyeztette mindkét gyermeke testi és erkölcsi fejlődését.

A szabadlábon védekező férfit a járási ügyészség járművezetés tiltott átengedésének vétségén kívül kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön, valamint foglalkozástól és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni

A vádlott által készített videó tekinthető meg:

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!