Bűnmegelőzés

2021.08.06. 12:50

Rendőrök vendégeskedtek a kecskeméti lakossági fórumon

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai kötetlen beszélgetésre invitálták a kecskeméti Vacsiköz városrész lakóit szerda este.

baon.hu

Fotó: police.hu

A Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete által szervezett bűnmegelőzési lakossági fórumon a megjelent 32 főnek Váróczi-Bakos Rita címzetes rendőr őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó elsősorban azokat a veszélyforrásokat ismertette, amelyek a mindennapok során, valamint az internet világában leselkednek a lehetséges áldozatokra – írta honlapján a rendőség.

A Guba parkban rendezett fórumon a szakember tájékoztatást adott a nyári időszakra jellemző különböző trükkös módszerekkel elkövetett lopások, csalások eseteiről, azok megelőzésének lehetőségeiről.

Az interaktív program során egyéb ajánlásokat is kaptak az érdeklődők, amelyek figyelembevételével elkerülhetik, hogy sérelmükre bűncselekményt kövessenek el. Természetesen azt is megtudhatták, ha mégis bűncselekmény áldozatává váltak, hogyan, milyen érdemi információkkal hívják a rendőrséget.

Tájékoztatást kaptak a 112-es általános segélyhívó használatáról, illetve az állami és civil áldozatsegítési, kárenyhítési szolgáltatások lehetőségeiről.

Váróczi-Bakos Rita címzetes rendőr őrnagy (balra) beszélgetett a Vacsiköz lakóival
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában