csalás

2021.08.08. 08:34

Lopott kártyával vásárolt a dohányboltban egy jánoshalmi nő

A sértett táskáját egy rendezvényen lopták el, benne a pénztárcájával, bankkártyával, kocsikulcsával és összes iratával együtt.

baon.hu

Forrás: police.hu

Idén május 8-án az esti órákban érkezett a bejelentés egy jánoshalmi rendezvényről, miszerint az egyik résztvevőnek ellopták a táskáját, benne a pénztárcájával, bankkártyával, kocsikulcsával és összes iratával együtt. A sértett elmondta, hogy rövid időre hagyta csak őrizetlenül az értékeit, azonban ez is elég volt a szemfüles tolvajnak. Amikor a nő észrevette, hogy eltűnt a holmija, még a hangosbemondón is segítséget kért a résztvevőktől, de senki sem látta az elkövetőt, így értesítette a rendőrséget – adta hírül weboldalán a rendőrség.

A nyomozók beszerezték a helyszínen lévő kameráknak a felvételeit, majd elemezték azokat. A felvételeken látható volt, amint az egyik résztvevő a sértett táskájával a vállán távozott az eseményről. Az egyenruhások a jánoshalmi nőt május 18-án elfogták és előállították. A helybéli a kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a bűncselekmény elkövetése után az egyik ismerőséhez ment a tolvaj, akivel első utuk egy dohánybolthoz vezetett.

A lopott kártyával cigarettát és alkoholt vásároltak. A 32 éves nőnek csalás és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg a 41 éves férfinak csalás bűntett miatt kell felelnie.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottak ügyében a Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói befejezték az ügy vizsgálatát, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában