kiskunmajsa

2021.08.25. 10:13

250 ezer forintért adták el a fiatal lányt prostituáltnak

Emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség négy férfi és négy nő ellen. Az egyik férfi két éve eladott egy kiszolgáltatott 18 éves lányt egy prostituáltak futtatásával foglalkozó családnak, akik a sértettet Németországba vitték és ott dolgoztatták.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a 18. életévét betöltött lányt nyugdíjas nagymamája tartotta el, nehéz anyagi körülmények között éltek. A fiatal lány eladói végzettséget is szerzett, de munkahelyet nem talált magának. Önálló keresete nem volt, a nagymamájával is megromlott a kapcsolata, így többször napokra eltűnt otthonról.

2019. július 3-án is elment, több városban is csavargott, majd néhány nappal később Kiskunmajsán összeismerkedett egy helybéli férfivel.

A vádirat szerint közösen akartak pénzt szerezni úgy, hogy a férfi „közvetítők” segítségével eladja a lányt prostituáltakat futtatóknak, majd a sértett visszaszökik.

A kiskunmajsai férfi felvette a kapcsolatot egy Szeged környéki testvérpárral, ők pedig pár nappal később elvitték a lányt Mindszentre, ahol 250 ezer forintért eladták egy helybéli nőnek és a fiának. A „közvetítők” és a majsai férfi – aki tudta, hogy a sértettet külföldön fogják örömlányként dolgoztatni – a 250 ezret elosztották egymás között, a lány pedig Mindszenten maradt.

– A sértettet „megvásárló” család tagjai – az anya, a fia és három másik családtag – kihasználták a lány kiszolgáltatott helyzetét, hogy prostitúcióból eredő pénzét megszerezzék. Az egyik családtag fényképeket is készített a lányról, akit végig felügyelet alatt tartottak, a telefonját is elvették, ezért nem tudott megszökni tőlük – hangsúlyozta Schmidt Gábor.

A lányt egy busszal Németországba, Nürnbergbe szállították. Az utazás előtt az igazolványát is át kellett adnia. Németországba megérkezve a róla készült képeket feltették egy internetes oldalra is, hogy így reklámozzák a sértett szexuális szolgáltatásait.

A kiszolgáltatott lánynak közel két hétig kellett prostituáltként dolgoznia, a kapott pénzt le kellett adnia az őt felügyelő családtagnak. Igazolványa is az őt éppen felügyelő vádlottnál volt, a lakást csak kísérettel hagyhatta el. Azt is közölték a lánnyal, hogy ha nem csinálja, akkor nem tud majd visszamenni Magyarországra. Közben a kiskunmajsai vádlott és a sértett nagyanyja is keresni kezdték a lányt, a nagyszülő a rendőrséget is értesítette. Ezt a vádlottak is megtudták, ezért 2019. július 28-án visszaadták az igazolványát és hazaengedték Magyarországra.

A vádlottakat a főügyészség minősített emberkereskedelem bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában