kék hírek

2021.07.22. 13:33

Szerszámokra utazott a lajosmizsei sorozattolvaj

Nyolc bejelentés érkezett betöréses lopásról idén nyáron a lajosmizsei rendőrökhöz.

baon.hu

A nyomozás adatai szerint az elkövető egyik alkalommal szerszámkészletet, hegesztőtrafót és sarokcsiszolót tulajdonított el egy tanyáról. A tolvaj nem válogatott az elkövetési módokban, volt hogy aknából lopott ki szivattyút, de több esetben előfordult olyan is, hogy a kerítést átmászva jutott be a telkekre, ahonnan rendszerint kéziszerszámokat vitt el.

A lopott holmik értéke az 500 ezer forintot is meghaladta.

A nyomozás eredményeként a rendőrök megállapították, hogy a lopások ugyanahhoz a személyhez köthetőek. A feltételezett elkövetőt beazonosították, és a szerdai napon őrizetbe vették. A 24 éves helyi a gyanúsítotti kihallgatásán beismerő vallomást tett. A Lajosmizsei Rendőrőrs munkatársai előterjesztést tettek a több rendbeli lopás vétség elkövetésével gyanúsítható férfi letartóztatásának indítványozására.

Az ügy kapcsán tartott kutatások során a rendőrök megtalálták az ellopott értékek egy részét, azokat lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosának. A nyomozók vizsgálják, hogy a főként lopással gyanúsítható férfi az elmúlt időszakban más, hasonló jellegű bűncselekményt elkövethetett-e.

Ezek is érdekelhetik