kiskunhalas

2021.07.13. 10:40

Nyugtató injekcióval sikerült megfékezni az ámokfutót

Vádat emelt a kiskunhalasi ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly májusban részegen verekedett, egy gázpalackot a földhöz vagdosva robbantással fenyegetőzött, majd a kórházba szállítása után az őt ellátó orvost akarta megütni.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a férfi tavaly május 13-án egy Kiskunhalas környéki községben többször betért egy presszóba, ahol alkoholt fogyasztott. Kora délutánra már erősen leittasodott és agresszívan viselkedett. Kötözködött a vendégekkel, szidalmazta őket, köpködött, nem lehetett lenyugtatni.

Leköpött egy helybéli férfit is, majd többször rátámadt, meg akarta ütni egy sörösüveggel, de a férfi kitért előle, az üveget kivette a kezéből. Kétszer érintőlegesen elérte őt a vádlott ütése, azonban nem sérült meg. A vádlott viszont nem egyszer elvágódott a teraszon, és beütötte a fejét.

A részeg férfi ezután odalépett a kerékpárjához, levett róla egy teletöltött gázpalackot, a presszó teraszára vitte és dühében elkezdte a földhöz ütögetni, miközben ordítva azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit felrobbant. A kiérkező rendőrök mentőt hívtak, miközben a vádlott tovább szitkozódott és a gázpalack felgyújtásával fenyegetőzött.

Kórházba szállították, ahol – az ápolót és az orvost meglátva – ismét agresszívvé vált, kiabált, szidalmazta, veréssel fenyegette őket. Majd hirtelen felugrott a székről és a kezét ökölbe szorítva lendületesen megindult az őt ellátó orvos felé.

A bántalmazást a vádlott mellett álló mentőápolók akadályozták meg, elkapták a karját, majd rendőri segítséggel a földre fektetve lefogták. A vádlottnak még egy nyugtató injekciót is be kellett adni.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntettén kívül közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!