kék hírek

2021.07.15. 10:48

Ezek történtek Bács-Kiskun megyében az elmúlt huszonnégy órában

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi eseményei.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások szerda 0 óra és 24 óra között 20 esetben összesen 76 illegális migránst tartóztattak fel. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, így a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a police.hu.

Ugyanebben az időszakban a szolgálatban lévő állomány további 66 illegális migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

Tegnap délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntettének gyanúja miatt őrizetbe vettek egy holland férfit.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 könnyű személyi sérüléssel járó, valamint 4 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Szerdán a járőrök és nyomozók tíz személyt fogtak el, és további kilenc előállításáról intézkedtek. Heten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon délután szabálysértési őrizetbe vettek egy 30 éves helyi lakost, aki az egyik kecskeméti áruházból különféle termékeket kísérelt meg eltulajdonítani, ám a tolvajlás közben tetten érték.

A kecskeméti rendőrök az esti órákban őrizetbe vettek egy 47 éves fülöpházi lakost, aki a gyanú szerint megrongálta egy ágasegyházi ingatlan ajtaját, és bántalmazta az ott tartózkodó 51 éves férfit. A rendőrök bűnügyi őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsítanak egy 38 éves jánoshalmi lakost, akit bűnügyi őrizetbe vettek. Az üggyel kapcsolatban készített videós közleményünket itt tekinthetik meg.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában