mélykút

2021.07.08. 09:04

Erdőben bujkáló migránsokat akartak továbbszállítani

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt két román férfival szemben, akik a telefonjukra kapott gps koordináták szerinti helyszínen 9 férőhelyes furgonjukba a közeli erdőből kiszaladó, addig ott bujkáló 11 afgán migránst akarták éppen felvenni, amikor a határvadászok tetten érték őket.

baon.hu

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közlése szerint a két román férfi idén február 26-án a reggeli órákban azért jött egy kilenc személyes, bérelt furgonnal Magyarországra, hogy a korábban Szerbiából Magyarországra szökött harmadik országbéli személyek Ausztriába jutásában segítsen. A vádlottak kora délután Mélykút külterületén várakoztak, hogy a közeli erdőben bujkáló migránsokat felvegyék. A vádlottak és megbízójuk telefonos összeköttetésben voltak, a találkozás helyszínének GPS koordinátáit az ismeretlen megbízó az egyik román férfi telefonjára küldte el.

Ugyanez a vádlott a bérelt furgonról készült fotót a megbízóhoz továbbította, így az erdőben várakozó 11 afgán migráns be tudta azonosítani a rájuk váró járművet és a gyors továbbhaladás érdekében a gépkocsihoz futott.

A jobb hátsó tolóajtón próbáltak beszállni, amikor a Bács-Kiskun megyei határvadász járőrök a helyszínre érkeztek és a vádlottakat, valamint a 11 afgán állampolgárt elfogták. Mindkét vádlott fizetség fejében vállalta a szállítást.

Az ügyészség a két román férfit vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja, ezért velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfiak ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában