kiskunhalas

2021.07.28. 13:31

Apa és fia együtt árulták a dizájnerdrogot

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy helybeli férfival és fiával szemben, akik mintegy fél éven át „kristályt” árultak otthonukban, amit a jánoshalmi ismerősüktől vásároltak.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Mint az a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében olvasható, apa és fia a dizájnerdrogot adagokba csomagolva, tízszeres áron adta el a fogyasztóknak, ezáltal több millió forint jövedelemre tettek szert.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi és a fia tavaly tavasszal elhatározták, hogy „kristály” fantázianevű dizájnerdrog értékesítéséből tesznek szert jövedelemre. A por megvásárlásához szükséges anyagi fedezetet az apa biztosította, a szer beszerzését általában a fiú intézte. A vádlottak a megrendelést és az átvétel helyszínét előzetesen egyeztették, ott a fiú a port megkóstolta, majd az árut kifizették.

A jánoshalmi ismerősüktől – az ügy harmadik vádlottjától – megvásárolt kristályt 0,1 grammnak megfelelő adagokba csomagolták és a házhoz érkező vásárlóiknak 1.000,- Ft/adag áron értékesítették.

Október 26-án történt elfogásukig az apa és fia legalább 170 gramm kristályt értékesítettek, ezáltal ők mintegy 1,7 millió forint nyereségre tettek szert, harmadik társuk ezidő alatt 1,5 millió forint jövedelemhez jutott.

Az ügyészség mindhárom férfit bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Ügyükben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában