bács-kiskun

2021.05.12. 13:29

Szabálytalanul, hamis rendszámokkal vontatták a kisteherautót az M5-ösön

Az M5-ös autópályán állították meg az autókat a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

baon.hu

Forrás: police.hu

Állampolgári bejelentés alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányág Autópálya Alosztályának munkatársai az M5-ös autópályán ellenőriztek egy román rendszámú gépjárművet, ami Budapest irányából Szeged felé – egy szintén román rendszámú – kisteherautót vontatott – áll a rendőrség közleményében.

Mint írják, az intézkedés során kiderült, hogy miután az egyik kocsi műszaki hibás lett a sztrádán, elkezdődött a vontatás, de nem tértek le az első lehajtásra szolgáló úton, hanem így akartak eljutni az államhatárig.

A rendőrök megállapították, hogy a rendszámok nem az autókhoz tartoznak.

Mint kiderült, a gépkocsikat Nyugat-Európában vásárolták, de nem akartak a szállításért fizetni, így két másik autót rendszámát szerelték le Romániában, amiket felhelyezve közlekedtek.

A két sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult büntetőeljárás a Kecskeméti Rendőrkapitányságon. Ezen felül a szabálytalan vontatás miatt az egyik román férfival, míg társával szemben a vezetői engedély helyszíni hiánya miatt szabálysértési feljelentést tettek az autópálya alosztály járőrei.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában