Vádemelés

2021.05.17. 08:52

Leköpte a boltost a maszkhasználat miatt balhézó vevő Halason

Vádat emeltek egy férfival szemben, aki 2020 augusztusában egy kiskunhalasi üzletben szidalmazta és leköpte az eladónőt, majd az utcán ököllel többször megütötte az üzlet tulajdonosát.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A férfi tavaly augusztus 19-én ment be egy kiskunhalasi üzletbe.

– A jogszabályi előírások ellenére nem viselt maszkot, mire az eladónő felszólította, hogy vegye fel a szájmaszkot, különben nem fogja kiszolgálni – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott azonban nem volt hajlandó maszkot viselni, vitatkozni kezdett az eladóval, szitkozódott, és közben

többször is leköpte a boltos hölgyet, végül dühösen távozott a helyszínről.

Az eladónő ezután értesítette a történtekről a bolt tulajdonosát, aki a szomszédos üzletben volt. A tulajdonos férfi azonnal a vádlott után ment, a közelben utol is érte és beazonosította. Időközben a rendőrséget is értesítették, a tulajdonos pedig megkísérelte a járőrök érkezéséig visszatartani a vádlottat. Megfogta az egyik karját, mire a vádlott legalább háromszor, ököllel fejen ütötte, majd elfutott a helyszínről.

A sértett férfi a bántalmazás miatt a fején 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett és kérte a vádlott megbüntetését könnyű testi sértés miatt.

A szabadlábon védekező vádlottat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség garázdaság vétségén kívül könnyű testi sértés vétségével is vádolja. Az ügyész közérdekű munka kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!