kék hírek

2021.03.12. 19:47

Tizenhét határsértővel és egy embercsempésszel szemben intézkedtek megyénkben

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások március 12-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között egy esetben összesen tíz határsértőt tartóztattak fel Madaras közigazgatási területén.

baon.hu

Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A járőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanebben az időszakban egy férfi ellen embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A bolgár állampolgárt egy kisteherautó sofőrjeként vonták intézkedés alá a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság portyaszolgálatot ellátó nyomozói Vaskút külterületén. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a férfi a jármű rakterében hét illegális migránst szállított.

A rendőrök a 44 éves gépkocsivezetőt előállították, és vele szemben nyomozást indítottak.

A magukat szír és palesztin állampolgárnak valló külföldieket – akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik