Kecskemét

2021.03.03. 09:04

Bíróság elé kerül a visszapillantókat letördelő, megrongáló férfi

Garázdaság és rongálás miatt vádat emeltek az ellen a kecskeméti férfi ellen, aki tavaly nyáron ittasan hazafelé gyalogolva összesen nyolc autó visszapillantó tükrét válogatás nélkül elhajlította, lefeszítette vagy lerúgta az Árpád körúton és a Küküllő utcában.

Hraskó István

Feljelentés érkezett tavaly július 27-én kora este a rendőrségre, hogy Kecskeméten, Árpád körúton és a Küküllő utcában egy ismeretlen több személyautót megrongált. A férfi elhajlította, lefeszítette, lerugdosta a parkoló járművek visszapillantó tükreit, illetve az egyik kocsiról letörte az antennát. Volt olyan autó, amelynek tükörüvegét is összetörte, az egyik járműnek a bal oldalát pedig úgy megrúgta, hogy behorpadt.

A sorozatrongálással összesen nyolc autóban mintegy 330 ezer forint kárt okozott.

A rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a bejelentő által adott meglehetősen pontos személyleírás segítségével a közelben megtalálták a férfit, O. Árpádot, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. Kiderült, hogy a 46 éves férfi korábban szeszes italt fogyasztott, és bár elismerte a rongálást, a tettére nem tudott magyarázatot adni.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása másokban megbotránkozást és riadalmat keltett. A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit a garázdaság mellett többrendbeli rongálás vétségével is vádolja és ezért – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik