TOMPA

2021.02.17. 08:10

Súlyosbítaná a szerb drogfutár büntetését az ügyészség

A szerb férfi 2018. december 28. napján kábítószert szállított Szerbiából Magyarországra a kisbusza üzemanyag-tartályába elrejtett csomagokban, amelyet Prágába szeretett volna eljuttatni.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta az elsőfokú ítélet megváltoztatását azzal a letartóztatásban lévő szerb férfival szemben, akit a Kecskeméti Törvényszék kábítószer birtoklásának bűntette miatt nem jogerősen 6 év 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 7 év kiutasításra ítélt.

Az ítélet szerint a szerb férfi 2018. december 28. napján kábítószert szállított Szerbiából Magyarországra a kisbusza üzemanyag-tartályába elrejtett csomagokban, amelyet Prágába szeretett volna eljuttatni.

A férfi Tompánál lépte át a magyar határt, azonban a pénzügyőrök a vámvizsgálat során megtalálták a járműben az összesen 41 csomagban elrejtett kábítószert és a férfi ellen büntetőeljárást indítottak.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés és a kiutasítás súlyosítása, a vádlott és védője pedig elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítése végett fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokon eljáró ügyészség a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést fenntartotta, míg a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélve az elsőfokú ítélet megváltoztatására, a kiszabott szabadságvesztés és kiutasítás súlyosítására tett indítványt. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog döntést hozni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában