bűnügy

2021.01.19. 12:01

Egy kecskeméti férfi mellkason szúrta a volt barátnőjét

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék azon határozatának a helybenhagyását, mellyel fenntartotta annak a kecskeméti elkövetőnek a letartóztatását, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádol.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A vádirat szerint a kecskeméti illetékességű férfi 2020. január 1-jén felkereste volt barátnőjét annak érdekében, hogy költözzön hozzá vissza, állítsák helyre a korábban megszakadt életközösséget. Miután az ittas állapotban lévő barátnő erre nem volt hajlandó, az ugyancsak ittas állapotban lévő férfi dulakodás során a nála lévő csontozókéssel két alkalommal, közepest el nem érő erővel a bal combján és a mellkason megszúrta a sértettet, majd a jelenlévő ingatlan tulajdonosának a nyakához a kést szorítva azzal fenyegetőzött, hogy őt is megöli. A sértettet ért mellkasi szúrás büntetőjogi gyógytartama 8 napon túli, a mellüreg megnyílására tekintettel közvetett életveszélyt okozhatott volna.

A Kecskeméti Törvényszék a vádirat benyújtását követően a vádlott letartóztatását fenntartotta, mely ellen az elkövető fellebbezést jelentett be.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint arra figyelemmel, hogy a bűncselekmény véghez vitelét a vádlott szabadlábra kerülése esetén befejezné, ezért indokolt letartóztatásának fenntartása, melyre tekintettel a Kecskeméti Törvényszék végzésének helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában