bíróság

2020.11.20. 13:25

Dizájnerdrogot árult egy bajai nő, letartóztatták

A Bajai Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását egy bajai nőnek, aki idén február és november között a herbál nevű dizájnerdroggal kereskedett.

Hraskó István

A megalapozott gyanú szerint a nő februártól egészen eheti elfogásáig napi rendszerességgel adott el alkalmanként 1,5 gramm herbál fantázianevű dizájnerdrogot egy férfinak grammonként 1000 forintos áron. A bajai rendőrök a nő lakóhelyén szerdán tartottak házkutatást és növényi anyagokat, 149 darab tablettát, sárga port, valamint az anyagok porciózásához használt konyhai mérleget és csomagolóanyagokat is lefoglaltak.

A bajai nő a nagy mennyiségű drogot különböző kiszerelésekben, kiporciózva tárolta a háza különböző pontjain. A rendőrök őrizetbe vették és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Bajai Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását, a nyomozási bíró ezzel egyetértve elrendelte a kényszerintézkedést. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!