KISKUNHALAS

2020.09.29. 10:51

Nem kell spicliskedni! – veréssel fenyegette meg a polgárőrt

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki idén februárban szidni kezdte a járőröző polgárőröket, mert észrevették, hogy autót vezet, jogosítvány nélkül.

Hraskó István

A négy polgárőr – közülük egy lett a büntetőügy sértettje – egy Kiskunhalas környéki községben önkéntes polgárőrként látott el figyelő szolgálatot februárban, Polgárőrség feliratú autóval. Észrevettek egy gépkocsit, melynek sofőrjéről tudták, hogy nincs jogosítványa. Figyelni kezdték az autót, de mivel sötét volt, nem láttak jól, és meg akartak győződni arról, hogy valóban a vádlott vezeti-e az autót.

A vádlott észrevette őket és egy időközben hozzá csatlakozó, ismeretlen társával a polgárőr autóhoz hajtott, kiszállt, és közvetlen közelről kérdőre vonta a polgárőrök sofőrjét, hogy miért figyeli őt. Ezután fenyegető hangon, többször és egyre erélyesebben felszólította, hogy szálljon ki.

A polgárőr azonban ezt megtagadta és kérdőre vonta a vádlottat, miért vezetett, mire a férfi bedühödött, és szidni kezdte. „Nem kell spicliskedni!” – kiabálta, és trágár szavakkal többször veréssel fenyegette a polgárőrt, végül aztán társával elhajtott.

– A vádlott e tettével a közfeladatot ellátó személynek minősülő polgárőrt a jogszerű eljárásában fenyegetéssel akadályozta – nyilatkozta dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője. A vádlott szabadlábon van, a vádhatóság felfüggesztett börtönt indítványozott részére. Az ügyet a Kiskunhalasi Járásbíróság fogja tárgyalni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában