KÉK HÍREK

2020.09.19. 12:51

Lezárták a rendőrök a lajosmizsei késes rablók ügyét

A lajosmizsei rendőrök személyleírás alapján azonosították be a feltételezett tetteseket. Ügyükben vádemelést javasolnak.

police.hu

Forrás: police.hu

Augusztus 2-án éjszaka egy gyomaendrődi férfi szegedi barátjával sétáltak Lajosmizse utcáin, amikor hozzájuk szegődött egy általuk csak látásból ismert helyi lakos. A sétához újonnan csatlakozó férfi a gyomaendrődi sértettől elkérte a telefonját. A háromfős társasághoz rövid idő múlva csatlakozott egy negyedik helyi személy is. A sértett ekkor visszakérte a mobiltelefonját, azonban többszöri kérésre sem kapta vissza. Némi vita után a két lajosmizsei férfi kést rántott elő, majd megfenyegették a sértetteket. Egyik elkövető bántalmazta is őket. A lajosmizsei rablók végül megszerezték a fiatalok értékeit: pénzt és ezüst nyakláncot vettek el áldozataiktól, valamint megtartották a feljelentő mobiltelefonját is.

A nyomozók a személyleírások alapján rövid időn belül beazonosították és elfogták a két feltételezett tettest, akiket felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A készüléket és az ékszert a rendőrök lefoglalták, így a károsultak az értékeiket visszakapták.

Visszakerült tulajdonosához a nyaklánc is.
Fotó: police.hu

A lajosmizsei rendőrök az ügyben a szüksége eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában