gyilkosság

2020.09.03. 13:18

Bíróság elé áll az apját megölő orgoványi fiú

Hamarosan bíróság elé kell állnia annak a fiúnak, aki januárban Orgoványon egy családi veszekedés során többször megszúrta egy konyhakéssel az apját, aki a helyszínen meghalt.

Hraskó István

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint a fiú a szüleivel és testvéreivel együtt 2018-ban érkezett Magyarországra Romániából, a család tagjai román állampolgárok. A szülők Orgovány külterületén egy tanyát béreltek és alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztek. A vádlottat és testvéreit 2019-ben védelembe vette a gyámhatóság, mert a szüleik rendszeresen italoztak és nem gondoskodtak megfelelően róluk, az apa részegen agresszív volt, időnként feleségét és gyermekeit is bántalmazta. Úgy tudjuk, a fiú nem is élt a családdal, mert feszült viszonyban áll velük. Gyermekotthonba került, ahonnan azonban rendszeresen megszökött.

Édesanyja hívására január 24-én délután meglátogatta a családot és az éjszakát is ott akarta tölteni. Dr. Schmidt Gábor, az ügyészség szóvivője elmondta: a késő esti órákban az egész család italozott, hajnalban a fiú szülei összevesztek és bántalmazták egymást.

– A fiatalkorú fiú ki akart menni a szobából, de a kijáratnál az apja a karjánál fogva visszarántotta. Dulakodni kezdtek, ráestek egy asztalra és onnan a földre kerültek. A fiú meglátta a földön az asztalról lesöpört konyhakést, amivel még a földön négyszer hátba, illetve egyszer fejen szúrta a fölötte lévő apját – nyilatkozta a vádhatóság szóvivője.

Az apa a helyszínen meghalt, halálát a tüdő szúrt sérülése és a vérveszteség okozta, életét az azonnali szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg. A rendőrséget a fiú értesítette telefonon.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű fiatalkorút a főügyészség emberölés bűntettével vádolja és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában