kék hírek

2020.08.14. 13:29

Újabb alagutat találtak Bács-Kiskun megyében

A 25 fős feltartóztatott csoporttól pár kilométerre – az ideiglenes biztonsági határzár mellett – találták meg az alagutat a bácsalmási rendőrök.

police.hu

Forrás: police.hu

2020. augusztus 13-án 23 óra 5 perckor, Kunbaja külterületén 25 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök. A csoport feltartóztatásától pár kilométerre, a terep átvizsgálása során augusztus 14-én hajnalban egy nyílást találtak az egyenruhások.

Az alagút szerb területről indul, és a határvonal, valamint az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik. A magyar oldalon található kijárata körülbelül 50 centiméter átmérőjű, az alagút – fokozatosan felszín felé közeledő szakaszának – utolsó függőleges részének mélysége 1,3 méter mély.

A kijárat környékén ismeretlen személyektől származó nyomokat találtak. Az alagút kijáratától nyomkövető kutya indult, ami elvezette a rendőröket arra a helyszínre, ahol feltartóztatták a 25 fős csoportot.

A rendőrök helyszíni szemlét tartanak az alagútnál, majd azt betemetéséig őrzik.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában