FRISSÍTVE / GALÉRIÁVAL

2020.05.12. 09:43

Családi ház falának ütközött egy busz Dávodon

Kedd hajnalban lesodródott az úttestről és egy családi ház falának ütközött egy menetrend szerint közlekedő busz Dávodon, a Szent István utcában.

Pozsgai Ákos

10:43

Tavaly nyáron két házzal arrébb egy gyilkosság történt, most meg egy ilyen tragédia – sóhajtozott az egyik szomszéd, aki kedden reggel hatalmas robajra lett figyelmes, majd nem sokkal később a tűzoltók szirénája verte fel a kora reggeli csendet. A nő elmondása szerint iszonyatos erővel csapódott a busz a ház falának, nem is érti, hogy történhetett a baleset, hiszen az épület majd egy méter magas dombos részen áll, oda hajtott fel az autóbusz. Elmondása szerint a házban egy háromtagú család él, ők is a hatalmas robajra riadtak fel. A család egyik hozzátartozója – aki nem árulta el a nevét, azt kérte, hogy ők ne szerepeljenek a képeken, elárulta, hogy a család kisfia aludt abban a szobában, ahol a busz áttörte a falat, de szerencsére nem esett baja.

Helyszíni információink szerint a becsapódás erejétől kidőlt a ház tégla kerítése is. Információink szerint a menetrend szerinti kora hajnali járaton többen is utaztak, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. A balesethez a nagybaracskai tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járműveket, és több ponton is fagerendákkal kitámasztották az életveszélyessé vált épületet. A helyszínre érkeztek az áramszolgáltató és a gázművek szakemberei is, akik lekapcsolták az épületet a hálózatról, gázszivárgást nem észleltek a szakemberek. A baleset körülményeit a bajai rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

09:30

A helyszínen lévő tudósítónk információi szerint a házban egy három tagú család él, a kisfiú éppen abban a szobában aludt, ahová a busz becsapódott.

A műszaki mentést végző nagybaracskai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, az épületben a közműveket elzárták, valamint a lakásba lévő ingóságokat kimentették. A balesetben senki sem sérült meg, azonban a ház lakhatatlanná vált. A lakók rokonoknál lettek elszállásolva.

Fotó: olvasói fotó

 

Ezek is érdekelhetik