kiskunhalas

2020.04.30. 12:15

Úgy megverte ivócimboráját, hogy végleg megvakult

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019 májusában egy Kiskunhalashoz közeli községben közös italozás után egy hokedlivel úgy megverte védekezésre képtelen barátját, hogy egyik szemére megvakult – tudtuk meg dr. Schmidt Gábortól, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Petőfi Népe

A vádirat szerint a vádlott mintegy három-négy éve ismerte meg az ügy sértettjét, akivel baráti kapcsolatba került. A vádlott 2019. május 18-án reggel egy Kiskunhalashoz közeli községben egy kocsmában italozott a sértettel, majd a sértett körülbelül másfél óra után hazament.

– A vádlott 9 óra körül erősen ittas állapotban a sértett lakóhelyére ment. A házban ezután egy jelentéktelen nézeteltérés miatt a vádlott felkapta a konyhában lévő hokedlit és azzal négyszer-ötször nagy erővel ivócimborája fejére ütött. A sértett a kezeit maga elé tartva megpróbált védekezni, majd a lakásból kimenekülve igyekezett segítséget hívni. Eközben az utána lépő vádlott a bejárati ajtó előtt lévő udvari lépcsőről lelökte őt, amitől a sértett a földre esett, a vádlott pedig elhagyta a helyszínt – közölte Schmidt Gábor.

A megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta továbbá, hogy a sértett a bántalmazás miatt a fején több repesztett és zúzódásos sérülést szenvedett, a bal szemgolyóján is zúzódás keletkezett, amitől erre a szemére teljesen és véglegesen megvakult. A sértett férfi a hosszabb ideje tartó italozó életmódja és betegségei miatt az erőszakos támadással szemben nem volt képes megvédeni magát.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában