lezárt nyomozás

2020.04.12. 07:48

Egy videó buktatta le a betörőt Szabadszálláson

Alig egy nap alatt elverte a lopott pénzt az a férfi, aki tavaly novemberben tört be egy szabadszállási dohányboltba. A nyomozást most zárta le a rendőrség.

police.hu

2019. november 11-ére virradóra betörtek egy szabadszállási dohányboltba. A tettes az üzlet ajtajának az üvegtábláját megrongálta, és a lyukon bemászva készpénzt, dohányárut lopott el. A tolvaj készült a bűncselekmény elkövetésére: kalapácsot, reszelőt vitt magával egy szerszámos táskában. Ez utóbbi eszközét végül a helyszínen is felejtette – írja a police.hu.

Az elkövető az arcára húzott sapkával próbálta álcázni magát, ám a szabadszállási körzeti megbízottak a térfigyelő kamerák segítségével rövid időn belül kiderítették, kit takar a maszk.

A lopás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 éves helybéli férfi az eljárás során szabadlábon védekezhetett. Kihallgatása során tettét elismerte. Elmondta, hogy a bűncselekmény során zsákmányolt dolgokat eladta, és az ebből befolyt összeget, valamint a lopott pénzt kocsmában, étteremben költötte el alig egy nap alatt.

A kunszentmiklósi nyomozók az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldték az illetékes járási ügyészségre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában