KÉK HÍREK

2020.03.19. 07:28

Nem rongálók döntötték fel a síremlékeket Félegyházán

Címkék#kék hírek

Egy temetőrendezéssel foglalkozó szervezet munkatársa feljelentést tett 2020. március 9-én a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon, mert elmondása szerint a temető általa felügyelt sírjai közül ismeretlenek több síremléket megrongáltak.

police.hu

Az ügyben a rendőrkapitányság rongálás miatt büntetőeljárást indított. A síremlékek közül több eldőlt, sok pedig félig kidőlt állapotban – jelentős balesetveszélyt okozva – állt, amelyek az évek alatt a környezeti hatások és a talajerózió, valamint anyag elöregedés miatt dőltek le, vagy törtek össze. Az is kiderült, hogy ezen sírokat senki sem gondozza és látogatja, ezeken felül állapotuk 2004 óta folyamatosan romlik.

A nyomozás során végzett széleskörű adatgyűjtés, valamint a bejelentés valóságtartalmának megvizsgálása és az információk értékelése alapján megállapíthatóvá vált, hogy nem történt bűncselekmény, az idegenkezűséget a rendőrség egyértelműen kizárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában