FRISSÍTVE

2020.03.02. 10:53

Kigyulladt egy ház Kisszálláson hétfő délelőtt

Kigyulladt egy ház Kisszálláson hétfőn, a délelőtti órákban. Egy mentőhelikoptert és a tűzoltókat is segítségül hívták. A szakemberek eloltották a lángokat.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

12:47

Helyszíni információink szerint a házban egy 19 éves fiatalember lakott, aki cigarettára gyújtott és ekkor történt a robbanás. Tudomásunk szerint a házban gázpalack nem volt, ezért vélhetően a vezetékes gáz lobbant be. Az égő épülethez a kiskunhalasi tűzoltók két járművel vonultak ki, majd mentő és mentőhelikopter is érkezett, akik több mint egy órán át küzdöttek azért, hogy a sérült férfi szállítható állapotba kerüljön.

A helyszín jelenleg háborús képet idéz, az épület teljes egészében leégett, a nyílászárók tokostól kiszakadtak, a ház falai több helyen is megrepedtek és az egyik hozzátartozó elmondása szerint a robbanás erejétől a sérült férfi is kirepült a házból, a kiérkező mentők őt az udvaron találták meg.

Egy kisszállási lakos éppen arra autózott, amikor a robbanás történt, ő értesítette a hatóságokat. A tűzoltók – rendőri biztosítás mellett – a Különleges Műveleti Szolgálat (KMSZ) bevonásával vizsgálják a tűz keletkezésének körülményeit. A mentés ideje alatt a helyszínre érkezett Rozsnyai Attila, polgármester, aki jelezte, hogy az önkormányzat mindenképpen segítséget nyújt majd a házban élő fiatalembernek.

10:53

Kigyulladt egy családi ház Kisszálláson, a Kossuth utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy ötven négyzetméter alapterületű épület. Az esethez a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek elfojtották a lángokat. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!