Balotaszállás / VIDEÓVAL

2020.03.10. 15:44

Az állatkínzással vádolt nő a bíróságon is tagadta bűnösségét

Hat hónap letöltendő börtönbüntetéssel kiegyezett volna az ügyész, az állatkínzással vádolt 69 éves balotaszállási asszony azonban nem ismerte el a bűnösségét a Csongrádi Járásbíróságon, kedden tartott előkészítő tárgyaláson. A tárgyalás után rendőrök menekítették ki a nőt az épületéből a bíróság előtt összegyűlt állatvédők szitkozódása közepette.

Pozsgai Ákos

Kedden zajlott a balotaszállási állatkínzás ügyében az előkészítő tárgyalás a Csongrádi Járásbíróságon. A Szurkolók az állatokért csoport és más állatvédő szervezetek tagjai már kora délelőtt gyülekeztek a bíróság épülete előtt, ahol a 69 éves balotaszállási asszonynak az előkészítő ülését tartották, aki tavaly augusztusban egy bálamadzaggal az autója mögé kötötte a kutyáját és a vádirat szerint 2,7 kilométeren keresztül vonszolta. Egy autós férfi állította meg az asszonyt és vonta felelősségre, később a Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány munkatársai tettek feljelentést az ügyben a rendőrségen, ezt követően indult nyomozás.

Az állat később elpusztult, a tetemét az asszony a balotaszállási tanyájukkal szemközti területen elásta, ott találták meg a rendőrök.

A nyugdíjas asszonyt, akit a hozzátartozói kísértek el a tárgyalásra, az ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja, és mivel a nyomozás alatt a bűncselekmény elkövetését tagadta, ezért az ügyész indítványozta, hogy amennyiben az asszony az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról, hat hónap letöltendő börtönbüntetést kap a három év helyett. A nő azonban nem ismerte be bűnösségét, a tárgyalás jogáról sem mondott le, így az előkészítő ülés mintegy fél óra után befejeződött, a következő tárgyalás április 21-én a tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

A balotaszállási asszonyt a bíróságról a rendőrök menekítették ki a feldühödött állatvédők elöl, akik transzparenseket tartottak maguk előtt, többen legyilkosozták a nőt. – A hat hónap letöltendő börtönbüntetés a mai ítélkezési gyakorlatot tekintve reális lett volna – nyilatkozta lapunknak Bíró Brigitta, a kiskunhalasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány elnöke, aki nem volt ott a bírósági tárgyaláson, de úgy vélte, mivel a balotaszállási állatkínzó nem tett beismerő vallomást, ennél csak szigorúbb büntetést érdemelhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában