KISKUNHALAS

2020.02.22. 13:03

Szabadítsátok ki Gordont!

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai tripláztak: egy hét alatt három foglalkozást tartottak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól kapott szabadulós játékkal.

baon.hu

Fotó: police.hu

A kiskunhalasi rendőrök lelkes csapata – Farkasné Wodring Zsuzsanna vezetésével – 2020. február 13-án a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola balotaszállási tagintézményében tartott foglalkozást a hetedik és nyolcadik évfolyamos diákoknak. A játék az interneten történő kommunikációra, az internetes zaklatásokra, az internetes csalásokra hívja fel a figyelmet.

A diákok interaktív feladatok megoldásával jutnak a különböző kódokhoz, melyeknek segítségével újabb ládikókat tudnak kinyitni. Ezekben található kártyákon információk vannak. A játék végén a csapatok kérdéseket tesznek fel egymásnak. Az öt lakattal megbilincselt Gordon kiszabadításához a jó válaszokat az információs kártyák segítségével lehet megadni.

Fotó: police.hu

A rendőrök másnap a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolájában jártak a hetedikeseknél, akik nagyon élvezték a különböző feladatokat.

Harmadjára – 2020. február 19-én – egy rendhagyó foglalkozásra került sor. A rendőrkapitányság épületében az iskolarendőrök és a körzeti megbízottak vettek részt a játékban annak érdekében, hogy az itt szerzett tapasztalataikat a diákok körében is hasznosítani tudják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!