KÉK HÍREK

2020.02.14. 09:13

A hálószobába belopózva másfél millió forintot vitt el egy kisszállási nő

Vádat emeltek egy kisszállási nővel szemben, aki kifigyelte, hogy részeg férfiismerőse hol tartja összespórolt pénzét, éjszaka belopózott a házába és elemelt másfél millió forintot.

Hraskó István

A vád szerint az 52 éves nő tavaly február 22-én délelőtt együtt ivott a sértettel, egy helybeli férfival egy kisszállási kocsmában, majd a férfi otthonába mentek. A nő 20 ezer forintot kért kölcsön a férfitól, aki a pénzt a hálószoba szekrényben tartott borítékból vette elő. Ezt a nő kifigyelte, ám ekkor megérkezett a házigazda rokona, és határozottan felszólította a vádlottat, hogy hagyja el a lakást.

– Az erősen ittas sértett ezután anélkül, hogy a háza bejárati ajtaját bezárta volna, lefeküdt és elaludt. A vádlott rövidesen visszatért, belopózott a hálószobába, a borítékból magához vette az előzőleg megkezdett pénzköteget, összesen 1 millió 480 ezer forintot, majd kiszaladt. A zajra a férfi felébredt és miután látta, hogy a bankóköteg a nő kezében van, utána eredt. A nő menekülés közben a zsákmány egy részét elszórta, mindketten igyekeztek a földre hullott pénzt magukhoz venni, azonban a férfi olyan részeg volt, hogy amit sikerült is visszaszereznie, a vádlott kikapta a kezéből. Hangoskodásukra a férfi szomszédban lakó rokona kiment az utcára, ott azonnal felmérte a történteket és megpróbálta visszatartani a vádlottat. Nem járt azonban sikerrel, mert a nő kerékpárral elmenekült. A lopott pénz nem került el – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

A büntetlen előéletű nőt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás bűntettével vádolja, amely egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a szabadlábon lévő nővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a sértettnek okozott kár megtérítésére is kötelezze őt a bíróság. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!