KISKUNMAJSA

2020.02.06. 13:18

53 libát lopott el a tolvaj a szomszédból, másnap már várták

Vádat emeltek egy kiskunmajsai férfival szemben, aki  egyik szomszédjától libákat lopott, míg másik szomszédjának ittasan a teherautóját kötötte el.

Hraskó István

Fotó: A fotó illusztráció

A 27 éves férfi – nem sokkal azután, hogy a bíróság jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és kifosztás miatt próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte – tavaly szeptember 30-án bemászott egy kiskunmajsai házba bemászott és a mobiltelefonjával világítva értékek után kutatott. A tulajdonos azonban időközben hazaérkezett, mire a vádlott a telefonját is hátrahagyva elmenekült.

Három hét múlva a vádlott ittasan a lakása környékén csavargott, amikor egy közeli tanya előtt felfedezett egy nyitott tehergépkocsit, amelyben az indítókulcs is benne volt. Beült a teherautóba és elhajtott, egészen Hódmezővásárhelyig jutott, ahol a rendőrök igazoltatták, ittassága miatt előállították és az addigra már körözött járművet lefoglalták.

Október 26-án este a vádlott bemászott a tanyájával szomszédos libanevelő telepre, megrongálta az udvart megvilágító lámpát, majd 53 libát vitt el, szomszédjának 193 ezer forint kárt okozva. A tolvaj a lopott szárnyasok közül hetet még a telepen elpusztított és a kerítés mellett hagyott. Miután a sértett a lopást felfedezte, következő este már lesben állt. A vádlott sötétedés után a kerítésen bemászva ismét megjelent a telepen, de amikor a szomszédja tettenérte, elmenekült. A sértett a kára megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be – tudtuk meg dr. Négyessyné dr. Bodó Mariannától, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a büntetett előéletű férfit lopás és jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint ittas járművezetés vétségével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá azt is, hogy a korábbi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását is rendelje el a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!