kék hírek

2020.01.01. 19:01

Hamisan vádolta meg sógorát a majsai férfi

A járási ügyészség vádat emelt egy 28 éves kiskunmajsai férfi és egy 22 éves kiskunmajsai nő ellen, akik januárban egy lopási ügyben tett gyanúsítotti vallomásaikban hamisan vádolták meg a férfi sógorát azzal, hogy elégette a lopással szerzett iratokat és tárcát.

PN

A vádlottak ellen lopás vétsége miatt indult nyomozás, őket a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi valótlanul azt vallotta, hogy a lopás során zsákmányolt iratokat és a pénztárcát a sógora égette el, aki tudott a lopásról. A vádlott azzal is hamisan vádolta a sógorát, hogy a lopás sértettjének a bankkártyáját elrejtette. A vádirat szerint a férfi a bűntársát rávette arra, hogy ő is hamisan vádolja a sógort. Valójában azonban nem került a sógorhoz sem a pénztárca, sem az iratok, azokat a férfi égette el a társa jelenlétében.

A többszörös visszaeső férfi más ügyben kiszabott szabadságvesztését tölti, őt kétrendbeli, büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolják. A 22 éves nő szabadlábon várja a tárgyalást, neki büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt kell felelnie. Bűnös­ségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában