KECSKEMÉT

2020.01.25. 11:01

Halált okozó segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat

2018. október 12-én a késő esti órákban Kecskeméten, a Mária körúton közlekedett egy BMW X5 típusú személygépkocsi, aminek a sofőrje haladása során elütött egy gyalogost. A baleset után a gépkocsivezető megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Az ütközés hatására a 64 éves kiskunhalasi gyalogos az úttestre esett. A földön fekvő sértettet későn észlelte az ott haladó busz sofőrje, ezért elgázolta.

baon.hu

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt. Az ügyet később a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálta.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. október 12-én a késő esti órákban Kecskeméten, a Mária körúton közlekedett egy BMW X5 típusú személygépkocsi, aminek a sofőrje haladása során elütött egy gyalogost. A férfi úgy akart átkelni az úttesten, hogy nem győződött meg az áthaladás veszélytelenségéről. A baleset után a gépkocsivezető megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Az ütközés hatására a 64 éves kiskunhalasi gyalogos az úttestre esett. A földön fekvő sértettet későn észlelte az ott haladó busz sofőrje, ezért elgázolta. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A BMW sofőrjét a rendőrök néhány órán belül beazonosították és előállították. A 63 éves férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban átadták a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában