BÁCS-KISKUN

2020.01.19. 14:30

A tűzoltóknak is adnak munkát a jéggé fagyott, leszakadó faágak

Lehasadt nagyméretű faágakat kellett eltávolítani a tűzoltóknak a Csávoly és Rém közötti úton. Mélykúton is leszakadó faágakat távolítottak el az utakról a jánoshalmi tűzoltók.

Pozsgai Ákos

Forrás: Bácsbokod ÖTE

A jég és fagyott zúzmara súlya miatt több helyen az utakra zuhannak a faágak, az elmúlt napokban és a mai napon is több helyen kellett a tűzoltóknak beavatkozni. A Csávoly és Rém közötti úton nagyméretű fák ágai hasadtak le, zuhantak az úttestre. A bácsbokodi önkéntes és a bajai hivatásos tűzoltók a közúti forgalmat veszélyeztető ágakat kéziszerszámokkal, motoros láncfűrésszel, magasból mentő emelő kosaras daru segítségével eltávolították. Mélykúton is több helyen a jég súlyától letört faágak veszélyeztették a közúti forgalmat, a jánoshalmi önkormányzati tűzoltók távolították el a faágakat, személyi sérülés nem történt.

Bács-Kiskun megyében jelenleg is több településen szünetel az áramszolgáltatás, az NKM Áramhálózati Kft. tájékoztatása szerint a vezetékekre nehezedő jég és fagyott zúzmara súlya miatt több helyen leszakadt a vezeték. A vállalt Facebook-oldalán részletesen is beszámolt a Békés és Bács-Kiskun megyében előforduló áramszünetek okáról:

Mint írták:

„Kecskemét, illetve Kiskunfélegyháza környékén több helyszínen okoz újabb vezetékszakadást a hálózatra fagyott jég.

A közép- és nagyfeszültségű hálózaton is előfordulnak rövidebb-hosszabb idejű áramkimaradást okozó hibák, de kollégáink napok óta megerősített létszámmal dolgoznak ezek elhárításán. A szerelők munkáját nehezíti, hogy a vezetékre fagyott dér és zúzmara egyfajta jégpalástot képez és napközben sem olvad el, így a jégréteg vastagodásával fokozódik a vezetékszakadás kockázata.”

Korábban beszámoltunk arról, hogy vasárnap hajnalban Csólyospáloson, Fülöpjakabon, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Tiszaalpáron szünetelt az áramszolgáltatás, ezért az érintett településeken a rendőrség megnövelte a járőröző egységek létszámát a közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése érdekében. Az áramszolgáltatás visszaállításáig folyamatos a rendőri jelenlét a felsorolt településeken.

Fotó: Bácsbokod ÖTE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!