galériával

2019.12.13. 07:44

Ittasan, vezetői engedély nélkül okozott balesetet egy kiskőrösi sofőr

Eltiltás alatt, ittasan, rendezetlen papírokkal autót vezetni nem csak azért nem ajánlott, mert tetemes büntetés jár érte, hanem mert csúnyán össze is törhetjük magunkat és az az autót, ha még a megengedett sebességet is túllépjük.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Így járt az a kiskőrösi sofőr is, aki jócskán felöntött a garatra mielőtt a volán mögé ült. A Fiat Puntoval a Sárkány utcán haladt a jármű, amikor vélhetően nem az út és látási viszonyoknak megfelelő sebességet választva, egy óvatlan pillanatban lesodródott az út melletti árokba, ahol egy betongyűrűnek csapódott.

A kiérkező rendőröknek az autóban ülő mindkét férfi azt állította, hogy ő vezette a kocsit. A végeredményt illetően részben mindegy is volt, mert mindketten erősen ittas állapotban voltak. Ezért a baleseti helyszínelő mellett a bűnügyi nyomozók is a helyszínre érkeztek, hogy a nyomok rögzítésével tisztázzák, ki vezette az autót. Végül a bűnügyes kollégák munkájára nem volt szükség, sikerült ugyanis tisztázni, hogy ki ült a volán mögött a baleset pillanatában.

A gépkocsi anyós ülésén utazó férfi feltehetően be sem volt kötve, mert szó szerint kifejelte a szélvédőt. Az autót vezető férfi pedig a mellkasával nyomódott úgy a kormánykeréknek, hogy az kettétört. Mindkettőjüket súlyos sérülésekkel vitték a kiskőrösi mentők a halasi kórházba.

A helyszínelés miatt több mint egy órán át félig le volt zárva a Sárkány utca a forgalom elől.

A helyszínen szolgálatot teljesítő rendőröktől megtudtuk, hogy a baleset éppen akkor történt, amikor a kiskőrösi kapitányság rendőrei az Izsáki úton az ittas vezetők kiszűrésére tartottak közlekedésrendészeti akciót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!