Kiskunfélegyháza

2019.12.12. 09:13

Betörte a busz ablakát, 800 ezer forint kárt okozott

Vádat emeltek egy tiszaalpári férfi ellen, aki augusztusban Kiskunfélegyházán faékkel betörte egy parkoló autóbusz ablaküvegét, több mint 800 ezer forint kárt okozva.

Hraskó István

Forrás: police.hu

A 27 éves vádlott augusztus 30-án, délután Kiskunfélegyházán sétált, amikor az egyik utcában észrevett egy parkoló autóbuszt. A buszhoz lépett és egy faékkel betörte a busz bal oldali első ablaküvegét. Az ütés miatt az üveg pókhálósra törött.

Az autóbusz vezetője észrevette a rongálást, ezért a vádlott – aki a tettére nem tudott magyarázatot adni – elmenekült a helyszínről. Az ablak betörésével a buszban 824 ezer forint kár keletkezett, aminek a megtérítését az eljárás során kérte a sértett közlekedési cég.

A szabadlábon védekező vádlottat a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség rongálás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülű vádlottal szemben. A vádhatóság indítványozza azt is, hogy a férfi korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is rendelje el a bíróság, ugyanis annak próbaideje alatt rongálta meg a buszt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!