Kalocsa

2019.10.31. 16:26

Változik a közlekedési rend a temetőnél

Változik a közlekedési rend a temetőnélElszaporodnak a zsebtolvajok, a kocsikat is feltörhetik, ha értéket hagyunk bennük.

Gábor János

Budapest, 2016. október 31. Látogatók gyertyát gyújtanak az elhunytak emlékére a Budafoki temetőben mindenszentek előtt egy nappal. MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Fotó: Turbéky Eszter

Nem fogunk mindent fenekestül felfordítani – szögezte le az ünnepi hétvége rendkívüli intézkedései kapcsán Répási Tamásné, a Kalocsai Rendőrkapitányság szóvivője. – Minden évben így szokott történni: a Petőfi Sándor utca felé lesz egyirányú a Béke utca, amelyről nyílik a köztemető főkapuja – foglalta össze, hozzátéve, hogy senkit nem érhet meglepetés, ha figyeli a csak e hétvégére kihelyezett közlekedési táblákat. Megjegyezte: a rendőrjárőrök és a polgárőrök személyesen segítenek majd a helyszínen, akár a parkolókeresésben is. Lesznek egyébként ideiglenesen kijelölt és reggel héttől este kilencig (a temető nyitvatartási ideje alatt) őrzött várakozó helyek, fűzte hozzá.

A szóvivő elárulta: a rendőrök nagy létszámban vonulnak ki a temetőhöz, de „a meghosszabbított kezüknek számító” polgárőrök szintén „megerősített szolgálatban” vigyázzák majd a temetőlátogatók biztonságát. Répásiné ettől függetlenül azt kéri, hogy mindenki fokozottan ügyeljen az értékeire, például: senki ne vigyen magával a szükségesnél több készpénzt, vagy értéktárgyat, mert ilyenkor megjelennek a szarkák is. A táskákat ne hagyják őrizetlenül, még néhány percre sem, mivel „az alkalom szüli a tolvajt”, figyelmeztetett.

– Az időseket, a saját biztonságuk érdekében arra kérem, időzítsék úgy a temetőlátogatást, hogy még sötétedés előtt hazaérjenek, vagy kérjenek meg egy fiatalabb családtagot, hogy kísérjék el őket – mondta Répásiné, kérve azt is, hogy a temető környékén hagyott autókban se maradjanak értékek látható helyen, mivel a tapasztalatok szerint ilyenkor jelentősen emelkedhet a feltört járművek száma. – Ha mindenképpen ott kell hagyni valamit a kocsiban, az legyen elrejtve, letakarva – javasolta.

A kalocsai köztemető október 1-je és április 30-a között 7-19 óráig van nyitva, de Mindenszentek idején tovább látogatható: november 1-jén 7-21-ig, november 2-3-án pedig 7-20 óráig. Mozgáskorlátozottak számára minden nap 16 óráig biztosítják a behajtást gépjárművel, a Nagymező utcai bejárat felől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!