galériával

2019.10.10. 12:49

Otthagyta a helyszínt a balesetet okozó kerékpáros, a rendőrök állították elő

Egy kivilágítatlan kerékpáros miatt ütközött két személyautó szerdán a kora esti órákban a Kiskőrös és Páhi között vezető 5301-es számú úton. Az egyik autó felborult, a másiknak a hátsó kerekei kitörtek, két személy súlyosan, egy könnyebben megsérült. A balesetet okozó kerékpáros engedély nélkül elhagyta a helyszínt.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Helyszíni információink szerint a kivilágítatlan kerékpáros az út közepén Kiskőrös felé tartott, a szatyrokkal megpakolt kerékpárjával. a mögötte érkező és egy utánfutót vontató Toyota vezetője későn észlelte a kerékpárost, ezért hirtelen elrántotta a kormányt és fékezett, hogy ne gázolja el. Az utánfutó azonban átsodródott a baloldali sávba, ahol a Kiskőrös irányából, szemből érkező Nissan fékezés nélkül bele csapódott.

A Nissan az ütközés erejétől felborult, míg a Toyotának a hátsó futóműve kiszakadt a helyéről, az utánfutó az útszéli árokba csapódott. Információink szerint a Toyota sofőrje súlyosan megsérült, őt a mentők a kecskeméti kórházba szállították. A Nissan három utasa közül egyikük súlyos fejsérülést szenvedett, a kiskunhalasi kórházba került, ketten könnyebb sérülést szenvedtek.

A kiskőrösi hivatásos és önkéntes tűzoltók érkeztek két gépjárművel a helyszínre, ők áramtalanították az összetört autókat, információink szerint ez idő alatt azonban a balesetet előidéző kerékpáros szó nélkül tovább tolta a biciklit és engedély nélkül távozott a helyszínről. Később a kiskőrösi járőrök kilométerekkel arrébb találtak rá az úton.

A baleset miatt több órán át teljes útzár volt szerda este az 5301-es úton, a pontos körülményeket a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!