Jászszentlászló

2019.10.01. 07:35

Fékezés nélkül csapódott a traktor pótkocsijába az Audi

Hétfő este negyed nyolc körül Jászszentlászló közelében az 5402-es úton egy Audi rohant bele hátulról egy körbálákat szállító traktor vontatmányába. A személyautó sofőrjét a kiskunfélegyházi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók vágták ki a ronccsá tört gépkocsiból és adták át a mentőknek, akik a férfit a kecskeméti kórházba szállították.

Pozsgai Ákos

A helyszínen gyűjtött információink szerint a két jármű Kiskunfélegyháza felől tartott Jászszentlászló felé, amikor eddig tisztázatlan okok miatt az Audit vezető férfi későn észlelte ez előtte haladó mezőgazdasági járművet és nagy sebességgel, fékezés nélkül a hátuljába rohant. A becsapódás erejét jól mutatja, hogy az Audi motorterét és az első üléseknél lévő részt szabályosan legyalulta a pótkocsi alváza. A traktor az ütközés helyétől mintegy 90 méterrel arrébb tudott csak biztonsággal megállni.

A helyszínre két mentőautó is érkezett, végül kiderült, hogy csak az Audi sofőrje sérült meg a balesetben, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki a felismerhetetlenségig összetört autóból. A mentők súlyos sérülésekkel a kecskeméti kórházba szállították.

A baleset miatt a mentés idejére teljes szélességében lezárta a rendőrség az utat, a több órás helyszínelés alatt pedig félpályán haladt a forgalom. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!