kábítószer-kereskedelem

2019.10.08. 14:09

Amfetaminlabort működtető nagykőrösi vádlottakat ítéltek el

Jogerősen hét, illetve kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden két férfit, akik egy nagykőrösi tanyán 2015-ben hónapokon át amfetaminlabort működtettek.

MTI

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a 33 és 34 éves vádlottat mint tettest és bűnsegédet.

Az elsőrendű vádlott 2015 áprilisában megbízta – kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt korábban már elítélt – társát, hogy költözzön be egy nagykőrösi tanyába, ahol kábítószert fognak előállítani. A tanyát állattartás ürügyén bérelték, majd oda kábítószer előállításához szükséges anyagokat és eszközöket telepítettek.

A megállapodás szerint amfetamint állítottak elő kereskedelmi forgalomban, vegyiáru-üzletekben beszerzett anyagokból. A vádlottak a munkafázisokat egymás között felosztották, egy gyártási folyamat során 8-12 gramm drogot gyártottak, az elvárásuk napi három-négy sorozat elkészítése volt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2015. november 20-án házkutatást tartottak a tanyán és felfedezték a droglabort.

Ugyanezen a napon a rendőrök egy hódmezővásárhelyi ingatlanban is házkutatást tartottak, ahol röviddel korábban az elsőrendű vádlott 70 gramm amfetamint adott el 105 ezer forintért. A drogot megvásárló – többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is szabadságvesztését töltő férfit – négy év fegyházra ítélte a táblabíróság, kizárva őt a feltételes szabadság lehetőségéből.

Az elsőrendű vádlott Kecskeméten is értékesített a drogból.

A vádlottak által eladott, illetve értékesíteni kívánt kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Döntésével a táblabíróság – kezdeményező szerepére tekintettel – súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által az elsőrendű vádlottra kiszabott hét és fél éves büntetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában