Dunavecse - Kunadacs

2019.08.11. 07:00

Rendőrségi információs pontokat avattak fel

Bács-Kiskun megyében Dunavecsén és Kunadacson újabb információs pontokat hoztak létre a külterületeken és tanyákon élők biztonságának erősítése érdekében.

police.hu

Rudolf rendőr a trükkös lopások megelőzésére is kínál hasznos információkat

Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Pusztán Hatan – Újratöltve” avagy hat megye rendőrségi összefogása az alföldi külterületeken és tanyákon élők biztonságáért című projekt keretében dr. Argalás Csilla rendőr alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője a napokban életnagyságú rendőrmakettet adott át Dunavecsén és Kunadacson.

A Nemzeti ­Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló program egyik elemeként Bács-Kiskun megye újabb öt településén a rendőrök úgynevezett bűnmegelőzési információs pontokat létesítenek. Az életnagyságú rendőrmakettet a lakosság által leggyakrabban látogatott közösségi terek valamelyikében, így a helyi önkormányzatok ügyfélváróiban helyezik el.

Az információs pontokon felállított rendőr-installáció az e célra kialakított tároló­zsebekben prevenciós tájékoztató anyagot kínál, elsősorban az állampolgárok vagyonbiztonságának erősítése céljából.

A programnak köszönhetően Dunavecse és Kunadacs lakosai hasznos megelőzési tanácsokhoz jutnak a trükkös lopások, a termény- és vegyszerlopások, a személy- és vagyonvédelem, a közlekedésbiztonság témakörében, illetve információt kapnak az áldozatsegítés módozatairól.

Rudolf rendőr a trükkös lopások megelőzésére is kínál hasznos információkat
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!