büntetőper

2019.01.20. 18:47

Újabb tanúk meghallgatásával folytatódik a KSE-per

Lassan két éve, 2017 februárjában kezdődött meg a Szegedi Törvényszéken a kecskeméti KSE Kft.-vel kapcsolatos büntetőper, amely most újabb tanúk meghallgatásával folytatódik.

Hraskó István

A törvényszék sajtóosztálya a Petőfi Népe megkeresésére most azt a tájékoztatást adta, hogy a bíróság a bizonyítási eljárást két tanú kihallgatásával folytatja a január 22-ei, azaz jövő hét keddi ülésén, és azt is, hogy az ügyben további bizonyítás várható.

Mint ismert: a benyújtott vádirat szerint a döntően kecskeméti önkormányzati tulajdonú sportcég 2009 és 2011 között 452 millió forintot fizetett ki három külsős cégnek, a hamis számlák alapján marketing- és reklámtevékenységre, de a valóságban így biztosították a játékosok „fizetéskiegészítését”.

A büntetőügy elsőrendű vádlottja F. Zoltán, a ma már felszámolás alatt álló kecskeméti KSE Kft. egykori ügyvezetője (egészen 2011 novemberéig), egyben 2008. július 1-től mindmáig a Kecskeméti Sportiskola igazgatója.

A büntetőügy másodrendű vádlottja Vörösmarty Attila, a cég egykori marketingigazgatója. Harmadrendű vádlott a kft. volt könyvelője, K. Márta, a negyed-, ötöd- és hatodrendű vádlottak pedig a KSE Kft.-hez fiktív számlákat benyújtó cégek ügyvezetői, egyikük M. Richárd, korábbi válogatott kézilabdás, a Pick Kézilabda Zrt. 2011–2014 közötti vezérigazgatója. A vád különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények.

A perben tanúként korábban már meghallgatták dr. Zombor Gábor fideszes országgyűlési képviselőt, Kecskemét korábbi polgármesterét és Szemereyné Pataki Klaudiát, a város jelenlegi polgármesterét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában