Kiskunhalas

2019.01.09. 17:30

Szénné égett egy halasi férfi lába, amputálni kellett

Súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy kiskunhalasi férfi, amikor szerda hajnalban tűz keletkezett az otthonában. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Pozsgai Ákos

Forrás: Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsbokság

A tűzeset hajnali egy óra tájban történt egy Kiskunhalas külterületén, az Alsóöregszőlőkben lévő tanyán, ahol a férfi egyedül él. Éjszaka arra ébredt, hogy kigyulladt az ágya melletti papírdobozra tett hősugárzó, ezért azonnal elkezdte taposni a lángokat. A tüzet sikerült eloltania, de a lába csúnyán megégett, mivel azonban nincs telefonja, ezért nem tudott segítséget kérni senkitől. A férfi napközben valahogy kimászott az útra a hóban, ahol a rokonai találtak rá, majd hívták a mentőket és a tűzoltókat.

Fotó: Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsbokság

Mivel a házban nem volt tűz, így a tűzoltóknak nem volt dolguk, csak a férfi elsődleges ellátásában segítettek a mentőknek. A helyszínre mentőhelikoptert riasztottak, azzal szállították a lábán súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett férfit Budapestre, egy speciális ellátást nyújtó egészségügyi intézménybe. Információik szerint a férfinek szénné égett a lába, ezért azonnal életmentő beavatkozást hajtottak végre rajta. Úgy tudjuk, amputálni kellett a lábát.

Fotó: Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsbokság
Fotó: Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsbokság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában