Kunszentmiklós

2019.01.20. 15:02

Hamis iratokkal vett menetjegyet

A kunszentmiklósi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek a gyanúsítottja hamis irattal vásárolt kedvezményes vasúti menetjegyeket.

police.hu

Egy jegyvizsgáló 2018. április 20-án Kunszentmiklós-Tass vasútállomáson rendőri intézkedést kért, mert az egyik utazási igazolvány ellenőrzésekor az okmányt hamisnak vélte. Az ügyben a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon nyomozást rendeltek el, az iratot pedig lefoglalták.

Az eljárás során kiderült, hogy egy 47 éves kunszentmiklósi lakos a nevére kiállított – egy évben összesen tizenkét kedvezményes jegy vásárlására jogosító – utazási igazolványát lemásolta. A másolatot felhasználva a neki járó kedvezményen túl még legalább öt alkalommal vett olcsóbban menetjegyet, amellyel a vasúti társaságnak anyagi kárt okozott.

A férfit a rendőrök hamis magánokirat felhasználása vétség és üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az eljárás során szabadlábon védekező gyanúsított beismerő vallomást tett.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában