vádemelés

2019.01.09. 09:59

Együtt rabolt a testvérpár, hosszú börtönévek várnak rájuk

Vádat emelt egy testvérpár ellen, akik tavaly szeptemberben Jánoshalmán, a Béke téri parkban kiraboltak egy 57 éves férfit.

Hraskó István

Dr. Zubornyák Ágnes, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a 18 és 21 éves jánoshalmi vádlottak tavaly szeptember 17-re virradó éjszaka a Béke téren felfigyeltek az utolsó buszjáratot lekéső, ezért a parkban egyedül tartózkodó férfira. Több alkalommal cigarettát kértek tőle, és kiszemelték a sértettnél lévő táskát. Cigikérés ürügyén újra odaléptek a padon ülő férfihoz, majd amikor ő tüzet akart adni, a 18 éves vádlott hátulról átkarolva lefogta, ököllel a jobb arcfelén megütötte, miközben a testvére felkapta a padról a táskát és elfutott, öccse utána. A rablók egy mobiltelefont vettek ki a táskából, töltővel és fülhallgatóval együtt, összesen 22 ezer forint értékben. A zsákmányt két jánoshalmi lakosnak értékesítették, akik nem tudtak arról, hogy azok rablásból származnak.

A rendőrség a rablás után gyorsan elfogta és őrizetbe vette az elkövetőket. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!