Bács-Kiskun

2018.12.12. 14:37

A tűzvédelem jegyében tartottak rendhagyó tanórákat a megyében

Országos kampányt indított a katasztrófavédelem és az NHKV Zrt., hogy felhívja a diákok figyelmét a tűzvédelmi szabályokra és a környezettudatosságra. Bács-Kiskun megyében 49 osztályban tartottak előadást a felső tagozatosoknak.

baon.hu

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse szelektíven!” elnevezésű országos kampányt ősszel indította útjára a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt (NHKV Zrt.). A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a tűzvédelmi és a megfelelő fűtési szabályok betartására, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, mely környezettudatos gondolkodás nagymértékben hozzájárulhat a tüzek – ezen belül is a szabadtéri- és a lakástüzek – megelőzéséhez.

A program részeként lakossági fórumokat, valamint hulladékgyűjtési és tűzmegelőzési oktató előadásokat tartott a katasztrófavédelem negyvenkilenc felső tagozatos osztályban Bácsalmás, Baja, Kalocsa, Ballószög, Dunavecse, Kecskemét, Szentkirály, Kerekegyháza, Szabadszállás, Tass, Jakabszállás, Kunszentmiklós, Lakitelek, Tiszaalpár, Tiszakécske, Szalkszentmárton, Kiskunfélegyháza, Bócsa, Borota, Csólyospálos, Jászszentlászló, Jánoshalma, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Mélykút, Rém, Soltvadkert, Szank, Tázlár településeken.

A szervezők a diákok életkori sajátosságainak figyelembevételével állították össze a foglalkozások anyagát, ahol feladatokon, előadásokon keresztül ismertették meg a fiatalokat a tűzzel, annak veszélyeivel, a tűz elleni védekezéssel és a szelektív hulladékgyűjtéssel. A rendhagyó tanórák keretében a fiatalok nagy érdeklődéssel hallgatták a hasznos, gyakorlatias és sok esetben új információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!