kék hírek

2018.10.10. 10:20

Többen próbáltak meg illegálisan bejutni az országba

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra több külföldi is a Bács-Kiskun megyei határszakaszon kedden este és szerda reggel.

police.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2018. október 9-én 19 óra 35 perckor 13 külföldit tartóztattak fel Hercegszántó közigazgatási területén. A csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen 2018. október 10-én 2 óra 20 perckor a rendőrök egy Szerbia irányából belépő kamion átvizsgálása során a jármű rakterében egy külföldi férfit találtak, aki afgán állampolgárnak vallotta magát. Rövid idővel később, 6 óra 10 perckor az egyenruhások – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreinek közreműködésével – egy másik tehergépjárművet is átvizsgáltak. A jármű rakterében elbújva egy újabb, magát szintén afgánnak valló migráns próbált meg Magyarország területére bejutni.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2018. október 10-én 8 óra 50 perckor hat külföldit tartóztattak fel Hercegszántó-Homorúd közigazgatási területén. A feltartóztatott személyek iráni állampolgárnak vallották magukat.

A migránsok egyik esetben sem tudták sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az érintett személyeket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!