vádemelés

2018.07.13. 09:46

Súlyosan bántalmazta és kirabolta ivócimboráját a román férfi

A Kiskőrösi Járási Ügyészség rablás más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 18 éves férfi ellen, aki 2018 márciusában Kiskőrösön közös italozás után útonálló módon több csonttörést okozva kirabolta egyik ismerősét.

baon.hu

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a 65 éves sértett és a 18 éves román állampolgárságú vádlott 2018. március 13-án egy kiskőrösi kocsmában egy társaságban italozott. A vádlott férfi egy idő után szó nélkül távozott, ami miatt társai keresni kezdték, de nem jártak sikerrel, ezért távoztak. A társaság egy tagja azonban záróráig a kocsmában italozott, majd 21 óra után elindult haza.

A vádlott a közelben várakozott, és amikor meglátta a sértettet, utána ment. Ahogy a sértett háta mögé ért, hátulról leütötte, ami miatt a férfi a földre esett. Ezután a vádlott a földön fekvő sértettet többször a felsőtestén és a fején megrúgta, majd a kabátja zsebéből elvette a sértett mobiltelefonját és 2.000 Ft készpénzét. Ezután súlyosan sérült áldozatát magára hagyta és elment a helyszínről.

A nyomozók a rablót már másnap elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A vádlott a rabolt mobiltelefont a lakóhelyén elrejtette, azonban a rendőrök lefoglalták és visszaadták a sértettnek. A rablással szerzett pénz további sorsa nem ismert, a sértett kérte ennek megtérítését.

A bántalmazás miatt a sértett súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket – így két bordájának, állcsontjának és állkapocscsontjának törését, az orrcsont darabos törését, valamint könnyebb sérüléseket – szenvedett.

Fotó: police.hu

A vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a járási ügyészség rablás bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben, bűnössége kérdésében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában