Kecskemét

2018.06.08. 07:35

Lezárták az aluljárót Kecskeméten

Pénteken lezárták az aluljárót, mert ismét annyi esővíz gyűlt össze benne, hogy nem lehetett autóval áthajtani rajta.

baon.hu

Forrás: baon.hu

Fotó: Maksa Balázs

A hajnali vihar miatt le kellett zárni az aluljárót Kecskeméten, a Bem utca és a Szolnoki út között. Kerülni a Ceglédi út, és a Műkertváros felé lehet.

Fotó: Maksa Balázs / baon.hu

Az aluljáró lezárásával kapcsolatban kerestük a rendőrséget is. Mint azt Hürkecz Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, az aluljárót az autósok biztonsága érdekében lezárták, és jelenleg sem lehet közlekedni arra. A szóvivő azt nem tudta pontosan megmondani, hogy mikorra várható a forgalom újbóli megnyitása.

A megyei katasztrófavédelemtől megtudtuk, hogy a tűzoltók nem dolgoznak a helyszínen, mert a víz eltávolításához szippantós autó kellene, nekik azonban nincs olyan járművük, amivel el tudnák szállítani a vizet, és – érthető okokból – olyan kocsijuk sincs, aminek üres a tartálya. Legfeljebb szivattyúzni lehetne az aluljáróban felgyűlt esővizet, azonban a környéken nincs olyan terület, ahová el lehetne vezetni azt. A szóvivő hozzátette: legfeljebb a beragadt autósoknak tudnak segíteni – melyre most is volt példa –, de mást nem tehetnek.

Dolgoznak viszont a Kodály Zoltán tér környékén, ahol a nagy mennyiségű felgyűlt esővizet szivattyúzzák, amely akadályozta az egyik járdaszakaszon a gyalogosok közlekedését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!