Bács-Kiskun

2018.06.18. 11:40

Hétvégén is akadt dolguk a tűzoltóknak

Az elmúlt 48 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 12 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő bejelentés érkezett.

baon.hu

Öt garázsból álló garázssoron két garázs égett, Kecskeméten, az Ipoly utcában, szombaton kora reggel. A lángok részben a szomszédos garázs tetőszerkezetére is átterjedtek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Kecskeméten, a Széchényi téren, egy épület tetején lévő palalemezek meglazult. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a gyalogosokat veszélyeztető palát létra segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház konyhájában a tűzhelyen felejtett olaj égett Kiskunfélegyházán, a Batthyány utcában, szombaton kora délután. A helyszínen lévők a tüzet eloltották. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett részt átvizsgálták, a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Két személygépkocsi ütközött össze Kecskeméten, a Ceglédi út és a Bethlen körút kereszteződésében, szombaton kora este. A balesetben nem sérült meg senki. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Egy személygépkocsi teljes terjedelmében égett Öregcsertő térségében, az 5301-es számú úton, vasárnap délután. A kalocsai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzeset során senki nem sérült meg.

A hétvégén két esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez, kilenc esetben kérték a segítségüket leszakadt, nagyméretű faágak és kidőlt fák, valamint egy esetben összegyűlt víz eltávolításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában